fredag 2 november 2012

Semestern som inte blev av

Förra helgen var det långhelg. Högtiden Idul Adah firades. En högtid som firas till minne av Abraham när han offrade sin son på Guds uppmaning, enligt Koranen. Man offrar djur (får, getter, kor) och ger största delen av köttet till fattiga. Det är en stor välgörenhetssak att ge del av sin boskap till detta ändamål. Inför högtiden såg vi getter och kor i vartenda gathörn, liggandes längs vägkanterna, idisslandes och helt ovetandes om sitt kommande öde. Slakten sker helt öppet i gator och kvarter.

Vi skulle under helgen ut och åka båt tänkte vi. Men ibland blir det inte som man tänkt sig. Vi skulle följa med Marcus fridykarkompisar från klubben han är med i. Färden skulle gå till Tidung Island som ligger i ögruppen Thousand Islands norr om Jakarta. Upp i ottan steg vi för att mötas upp kl 6 för vidare färd mot hamnen där båtarna går. I vanliga fall (dvs för västerlänningar) åker man med speed boat från en annan hamn som är något mer välordnad. Men vi skulle åka med långsambåt precis som indoneserna själva oftast gör när de ska ut till öarna. Mycket folk, getter och en ko på kajen. Stora träbåtar som fylldes med folk låg ankrade vid kajen, men vi skulle vänta på vår. Vid halv åtta visade det sig att båten inte skulle komma in på ett par timmar, vi hade från början fått besked att den skulle gå vid ca åtta. Hamnen var skitig, illaluktande och utan möjlighet till ordentlig skugga, så vi fattade beslutet att ta ungarna och åka hem igen. För två timmar blir lätt tre och ungarna hade inte fixat att stå i värmen så länge förstås. Det fanns inte heller något café/restaurang/shoppingcenter  på lämpligt avstånd där vi kunde vänta. Ett bra beslut men ack så sur jag var......Hade sett fram emot att komma iväg.

Annars har det varit mycket fokus på Halloween senaste veckan. Barnen var på party hemma hos en kompis och det var även partaj i skolan. Mjukispartyn utan monster och spöken, lite trist men det är ju skönt att de små slipper bli rädda i alla fall. I skolan uppmanades föräldrarna att vara med och hjälpa till, jag var ansvarig på en lekstation och hjälpte till med ansiktsmålning (fast inget barn ville ha i ansiktet, bara på armarna...fåfänga små liv)



I väntan på båten som inte kom
Vi var inte ensamma i alla fall
En ko som som förmodligen väntar på sitt Idul Adah öde
 


Helgen fick ägnas åt annat, t.ex åt leklandet Lollipop`s


Då kittlar det ordentligt i magen.....
 
                    Sofia var på modigt humör och ville prova
               "reversed bungy jump" för barn
 





...och man blir så här nöjd och glad
Vi badade....
 
...och vek pappersfigurer:)
 
 
 
Halloweenfina i skolan


Pumpafix


Lovisa målar en lärare, och har även fixat sin egen "tatuering"


Sagodags


Sofias lilla klass tar för sig av Halloweenmaten


Happy Halloween


Lovisa som ängel, glorian lite på sned;)



1 kommentar:

  1. Det såg ut som det blev en trevlig helg trots inställd minisemester.
    Sofia har blivit riktigt modig. Hon är stora damen nu.
    Den lilla ängeln sporrar kanske henne.
    Kram från Mormor.

    SvaraRadera