torsdag 25 oktober 2012

Bio, storbesök och pizza

I lördags hade jag och Sofia en egen eftermiddag tillsammans bara vi två. Vi åkte till närbelägna Gandaria City och köpte oss biljetter till filmen Sammys äventyr 2. Sofia har bara varit på bio en gång förut, då såg vi Smurfarna vilket inte var någon höjdare. Sofia blev livrädd för framförallt Gargamel och har vägrat bio sen dess. Mitt fel förstås, hon var lite för liten då. Första filmen om sköldpaddan Sammy är en favorit så det var faktiskt inte särskilt svårt att övertyga Sofia denna gången. Innan filmen åt vi lunch på Sushirestaurang enligt önskemål från Sofia. Sedan gick vi bort till Gandaria Express, ett litet tåg för barn som åker en sväng runt våningsplanet. Som en händelse går tågets runda precis förbi lämpligt utvalda leksaksaffärer.......Nåväl, idag blev Sofia glad för äntligen hade mamma tid att åka tåget som det tjatats om så många gånger. Sedan, inhandling av popcorn, salta till mig och med karamellsmak till Sofia (urk) och så in i biomörkret. Kallt förstås, ju mer AC desto bättre. Men jag hade laddat upp med långärmat till oss båda. Sofia tyckte det var skoj och gillade filmen, fast ettan är bättre tycker jag.

Förra veckan var det uppsträckning på Scaniakontoret när högsta ledningen från Sverige kom på besök. Det putsades och polerades både på presentationer, lokaler och chaufförer. Här ser ni Scaniachaufförerna i finskjortor. Vår är Danang, andra killen från vänster.




Igår var det Lovisas tur att ha en field trip, den gick till en pizzeria där de fick se hur man gör pizza och fick även göra en själv. De är ju något små för att uppskatta en sådan tur till fullo kan man tycka. Jag hade svårt att hålla mig för skratt när tjejen som visade runt barnen i köket undrade om det var någon som hade några frågor. De är 2-3 år gamla.......Men det var ju kul att göra pizza själv och att få ploja med sina små kompisar. En liten kille i Lovisas grupp, Kynan, är alldeles förtjust i henne och tassar tydligen efter henne vart hon går när de är i skolan. Han vill görna känna på hennes hår och kinder. Lovisa försöker oftast springa iväg, men ibland låter hon Kynan komma nära inpå.



Lovisa gör pizza

Nu är den färdig

Skoj med kompisarna Kynan och Michelle

Obligatorisk geléefterrätt på vår lokala japanska restaurang

Sofia på bio med fingrarna i öronen för säkerhets skull. 

Putt på syrran

Sofia kommer simmande på simskolan

3 kommentarer:

  1. Är det den nya pizzabagerskan i Jakarta? Hon skulle dra mycket gäster. Jättegullig.
    Vad härligt för Sofia och dig att ha en egen tjejdag. Det behövs ibland.
    Roligt att se vem du är ute och åker med om dagarna. Väldigt uppsträckta och fina dagen till ära.
    Kram Mor(mor)

    SvaraRadera
  2. Hej Lottie!
    Kul att läsa hur ni har det. Vi saknar er! Skulle behöva er nu, vi ska snart klä granen, det brukar ni ju hjälpa till med ;-)
    Vad kul att Sofia gillade bion den här gången! Ingen läskig Gargamel... Vi såg Hitta Nemo för några veckor sedan med barnen, den var också bra och inte otäck. Fast vu trodde nog att det skulle vara fortsättningen på Nemo, men det var den vanliga, bara att det var 3D.
    En alla var glada ändå :-) kram till er hela familjen! Vore jättekul om ni ville komma hit igen!
    Josefine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!!
      Vi saknar er också! Skulle gärna varit med och hjälpt till med julgranen :-)
      Hoppas att ni alla har det bra. Jag skriver ett mail till dig också.
      Kram

      Radera