onsdag 17 oktober 2012

Postbesök

Jag vet inte när senast jag besökte ett äkta postkontor hemma i Sverige, de finns väl inte ens kvar. 
Idag hade Sofia och hennes klass en field trip till stora postkontoret på Jalan Fatmawati. Mammorna fick också var med. Jag måste säga att det faktiskt var intressant att få se hur det ser ut på en indonesisk post. Det kändes mycket traditionellt. För här var det inga moderniteter inte. Sorteringsrummet var inrökt och varmt med bara några få fläktar i taket, stackars människor att jobba där i hettan. Alla brev stämplas för hand av en "stämpelman", tänk då att detta är största kontoret i södra Jakarta. Det blir en jäkla massa stämplande.

Hela turen var väldigt bra arrangerad och barnen blev runtslussade på alla avdelningarna. De hade fått skriva/rita ett brev i skolan och stoppat i kuvert med hemadressen på. Alla hade med sig sitt lilla brev och fick sätta frimärke på och stämpla alldeles själva. Återstår att se om brevet kommer i lådan i morgon som utlovat.


"Line up", något de små drillas i......

Sofia förser sitt brev med frimärke



Postsortering

All post körs ut med motorcykel, annars skulle vi ALDRIG få någon post förmodligen.....

Stämpelstationen. Själva stämpeln är den där metallgrejen med trähandtag, ett litet konstverk i sig själv.

5 kommentarer:

  1. Nostalgi! Lite av det här borde vi kanske ha tillbaka, för att stanna upp ett tag. Nästa gång får Sofia skicka brev till mormor. Vi tränade ju i somras förresten.
    Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sofia kan skriva några få ord som hon säkert gärna vill visa mormor:)

      Radera
    2. Sofia kan skriva några få ord som hon säkert gärna vill visa mormor:)

      Radera
  2. Kom brevet fram dagen efter som utlovats? Hälsn Linda och Alice

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, fast till skolan. Jag trodde det var adresserat hem, men det kom en postgubbe till skolan och delade ut breven personligen till barnen:)

      Radera