fredag 10 februari 2012

Nya bekantskaper och vilse i pannkakan

Denna vecka har vi gjort lite nya bekantskaper. Vi var hemma hos Anette i Dharmawangsa (inte helt ny bekantskap, men nästan). Anette har varit otroligt hjälpsam med info och guidning här i Jakarta. Kram på henne för det, jag kommer säkert behöva ännu mer råd och tips framöver.

En liten skojig anekdot är att taxichaffisen släppte av mig och barnen på fel ställe......Ännu roligare är att när jag i lobbyn frågar efter Mrs Anette i lägenhet xxx, så säger de "Hmm, jo men det är i Tower 1 en liten bit bort, vår "huschaffis" kan köra dig". Tackar tänker jag, och hoppar in i bilen. Framme vid nästa lobby så visar det sig att jag är i helt fel condiminumkomplex, och här bor ingen Mrs Anette. Det slutar med att Anette får komma och hämta oss, vi var inte så långt bort som tur är. Det är tur att vi bott i Asien ett tag, jag lyckades behålla lugnet. Barnen också, med hjälp av maratonmatning med medhavda kex.

Picknick i Anettes kök


Vi har hunnit med en coffee morning med Nordic Club. Kaffe tröttnar man ju aldrig på:). Där träffade jag en massa trevliga skandinaver. Sofia hittade en skolledig lekkompis att hänga med, Lovisa hittade en liten trappa som hon ägnade sig åt. Så mamma fick sitta hyfsat i fred och socialisera.
Efteråt åkte jag och Laila och åt lunch i Kemang, sedan visade hon mig "range market" i Dharmawangsa. Det är en affär som håller sig med ett mer västerländskt sortiment. Kan vara bra att veta när knäckebrödssuget blir för stort.

Jag har bekantat mig mer med Gandaria mall, åkte dit ensam med ungarna och veckohandlade. Jag måste ju säga att det är en utmaning att ha med sig söta lilla Lovisa, man vet aldrig vad som kan hända...men mer om det en annan gång.

I onsdags var vi hemma hos Laila en sväng (Laila är Marcus chefs fru, vi känner dem sedan KL-tiden). de bor i condot bakom oss. Det är bara ett stenkast, men ljushuvudena som har byggt husen här (samma byggherre) tyckte inte det var nödvändigt att ha någon slags gångväg emellan, så man måste ta bilen runt.....Högst irriterande.

Vi har också hunnit med en sväng i poolen. Jag hade lovat tjejerna, så vi gick ner fastän det blåste styv kuling. Men de hade kul.

Såja, det var min vecka, om någon är intresserad. Trevlig helg!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar