onsdag 2 januari 2013

Julledighet i Jakarta

Då var julen över och det nya året påbörjat. Efter att varit jullediga (vissa från jobbet, jag själv i sinnet...) så tar vi nu återigen tag i allt praktiskt kring hemflytten som kommer att bli i början på Mars. Lite nervöst känns det allt att flytta hem, det var ju fem år sedan vi flyttade ut. Men vi ser mycket fram emot det också. Skönt att äntligen ha närmre till familj och gamla vänner (och nya för den delen). Och tänk så bra vi har haft det under dessa fem åren, och så mycket trevligt folk vi har träffat och lärt känna. Jag väntar med att summera tills vi flyttat härifrån tror jag,för nu  blev jag allt för nostalgisk :-)

På julafton kom tomten förstås. Sofia viskade diskret i mitt öra, "Mamma, jag tror att det är pappa." Vi förnekar förstås detta å det starkaste, och nog tvivlar hon. Vi hade satsat på att göra enligt dansk tradition och lagade till en flaeskestej. Supergott och nog något vi kommer att göra fler gånger. Tack Ingrid för receptet!

Julledigheten har inneburit en del aktiviteter förutom själva jul och nyårsfirandet förstås. Lisen har mest njutit av värmen på balkongen eller nere vid poolen. Jag och tjejerna har varit på dagstur till Kebun Raya Cibodas, en botanisk trädgård söderut.  Den ligger lite högre upp så det svalkar liiite. Vi åkte tillsammans med min kompis Kati och hennes familj. Givetvis började det ösregna precis när vi kom fram, men det lugnade sig sedan så att vi kunde sitta i gräset och ungarna kunde springa runt med drakar, bollar mm, som små kalvar på grönbete. Det tog 2,5 timme dit och 3 timmar hem (ca 10 mil fr Jakarta....) men vad gör man inte för att få känna på lite grönska och öppna landskap.
Vi har haft kul med Sofias klasskompisar bl a på Lolipops lekland. Sofia tog mod till sig och åkte linbanan. När vi var där så förberedde personalen ett femårskalas som skulle hållas senare på eftermiddagen. I ett rum såg vi alla "goodie bags" uppradade. Jag räknade till 200 stycken! Och det var en ryggsäck full med saker till varje unge! T o m Sofia och hennes kompisar tyckte att det var lite väl mycket väskor......


Marcus och Lisen har hunnit med en ennattstur till Kuala Lumpur. Vi var tvungna att forsla Lisen fram och tillbaka över gränsen eftersom man bara får 30 dagars visum när man ankommer Indonesien. Lisen ska ju stanna ett par veckor till. När de kom fram till hotellet så hade de sjabblat med bokningen så det fanns inga rum lediga.....Efter närmre en timmes väntan fick Marcus nog och skulle nog lämnat hotellet om det inte vore för Lisen. Men då kom personalen på den briljanta idén att checka in herrskapet i den största sviten......utan att de behövde betala extra. Så de två fick en trerummare större än vår lägenhet här i Jakarta! Med konferensrum och hela köret. Helt sjukt onödigt, men ganska kul.

Nu önskar jag er alla god fortsättning på det nya året.

Sofia klättrar upp till linbanan

Tjoho!
Snack time

Badträff hos Sarah Maria och Kati



Familjefoto
En suspekt tomte kom på besök.
Dansk fläskstek på lånad dansk duk..Tack Gitte :-)






Här flygs det drake
Bästisar
En ridtur blev det också
Lovisa och Sofia (även kallad baby Sofia så att det inte ska bli så förvirrande när vi umgås)




Nyårslunch på favoritindiern




Gott Nytt År




1 kommentar:

  1. Det låter och ser ut som om ni haft en väldigt fin helg.
    Gott Nytt År på er och välkomna hem till Sverige.
    Kerstin och Bengt

    SvaraRadera