söndag 27 januari 2013

Bröllop med lite egentid inkluderad

Igår var vi på bröllop. Tillsammans med många, många andra människor.... En son till en man som jobbar på företaget som Scania samarbetar tätt med skulle gifta sig. Så vi känner inte brudparet överhuvudtaget. Här är det vanligt att man bjuder in allt och alla till sina bröllop, ju fler desto bättre och gärna några västerlänningar eftersom det är fint med långväga gäster. Nu var det ett välbärgat ungt par som gifte sig, så det sparades inte på pompa och ståt. Förutom till festen så var vi även bjudna att vara med vid vigselceremonin som skedde i en katolsk kyrka inne i stan. Då var det inte så mycket folk. Ceremonin varade i 1,5 timme. Intressant var att förutom vid ett tillfälle då prästen pratade personligt till/med brudparet så följde ceremonin ordagrant det 20 sidor långa program som delades ut till församlingen. Där stod exakt vad som sades, sjöngs, mässades eller "mellansnackades". På indonesiska förstås, men det gör ju inte oss så mycket :-)

Mellan ceremonin och festen var det ca tre timmar. När vi kom ut ur kyrkan blev vi tilldelade varsin liten låda med snacks och vatten. En gullig gest för att hålla gästernas blodsockernivå i schack tills kvällen. Jag och Marcus hade tänkt åka hem till barnen emellan, men insåg att det skulle nog bli för mycket bilåkande då, så vi passade på att ha lite egentid och satt och mös och pratade på hotell Ritz Carltons terass tills festen skulle börja.

Det var säkert 1500 personer som kom för att hylla paret i Ritz Carltons ball room. Som bröllopspresent hade alla gäster med sig ett kuvert med pengar som stoppades ner i en låda när man registrerade sig vid ingången. Hela ball room var dekorerat och det var små matstånd överallt. Längst in fanns en VIP avdelning med bord med plats för kanske hundra personer, resten fick snällt stå. Vi fick sitta.....Brudparet med tillhörande föräldrar satt på en scen där en strid ström med folk passerade hela kvällen för att skaka hand med dem. Ett band och konfrancierer var det också, men ingen dans eller andra upptåg. De flesta gäster äter och minglar och går sedan hem.

Det känns ju udda att gå på bröllop till någon man inte känner och ännu mer konstigt är det kanske att lägga upp bilder från en sådan fest. Men jag kan inte låta bli. Jag har visserligen varit på något stort bröllop förut, men aldrig på ett sådant här ståtligt och är både imponerad och lite förfasad :-)


En liten matlåda att sätta i sig i väntan på fest

Uppfarten till hotell Ritz Carlton var kantad av hundratals hälsningsdekorationer

En svalkande drink i värmen

Brudparet i alla möjliga fotoformer vid ingången till festen

Folk

Brudparet intill den gigantiska tårtan som visade sig bara vara en atrapp...

Folk köar till matstånden

Vackra muslimska damer

Och så vi.....

4 kommentarer:

  1. Spännande att få deltaga i något så pompöst, men nog var det mysigare på Lillåsa i Ramsåsa.
    Herrskapet är ju verkligen eleganta. Skönt att få vara ute på tu man hand utan barn, men man längtar efter dem ganska snart . Eller hur?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, och vi ångrade lite att vi inte tog med Sofia. Visste ju inte hur upplägget var. Hon hade älskat att se alla vackra klänningar......

      Radera
  2. Ni ser ut att smälta in precis lagom;)! Hälsar sis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst gör vi...:) Kul att höra av dig här.

      Radera