torsdag 17 januari 2013

Regnet det bara öser ner

Regnsäsongen ger oss lite bekymmer. Inte så mycket bekymmer om man jämför med de som bor i hus i markplan förstås. Och givetvis inte så mycket bekymmer som lokalbefolkningen som bor i fattigare områden. Det är oerhörda mängder regn som fallit och Jakarta centrum är översvämmat. Trafiken har stått still i många delar av staden idag. Jakartas guvernör har utlyst emergency status (vet inte vad jag ska översätta det till) fram till 27 Januari. Det innebär att regeringen har rätt att snabbt kunna genomföra extraordinära åtgärder som behövs för att lösa kriser i samband med översvämningarna. I vårt område är det inte så mycket vatten i jämförelse, fast ändå otroligt mycket enligt min uppfattning. USAs ambassad har idag skickat information till sina landsmän om hur de ska förbereda sig inför en översvämningskatastrof.....Nu är ju Amerikanare ganska snabba på att blåsa upp en hotbild, men nog ska man ta till sig några råd. Se till att man har mat och vatten hemma i fall det blir svårt att ta sig fram eller det blir tomt på hyllorna i affärerna. Nu verkar det inte vara riktigt så illa här söder om stan, men det är alltid bra att vara förberedd. Framförallt för att väderinstituten spår kraftigt regn i tre dagar till...
Vi bor tryggt på 8:e våningen så det är ingen fara för vårt hem. Idag har barnen fått vara hemma från skolan och vi har ställt in några aktiviteter. Vår chaufför är sjuk och jag ville inte ge mig ut i taxi när det regnar och svämmar över så mycket. Det har varit en lååååång dag med mycket TV tittande.
Det är inte bara sol och poolliv här i tropikerna.


Översvämning i vårt grannområde

Denna bilden är från dagens The Jakarta Post.







Här är några andra bilder som inte har med översvämningen att göra.

Sofia har fått en kavaljer

Sofia och hennes nallar

Lovisa hänger på kafé

Sofias favoritrestaurang


Danang fryser i tropikerna, täckjackan på. (ja, jag har smygfotat, kändes lite taskigt att fota när han inte kände sig frisk....)

Vi var på kalas hos Sofias japanska kompis Minori. Hiroko, hennes mamma, hade dekorerat så här gästvänligt.

Sofia poserar i vårt "hemma"shopping center, Gandaria City


2 kommentarer:

  1. Kära nån så mycket vatten. Stackars människor. Vi som beklagar folk som bor vid Ringsjön när snösmältningen sätter in.
    Ni kan väl varken ta er till skola eller arbete i detta läget?
    En liten gummibåt hade kanske varit bra att ha. Skämt åsido. Detta stoppar ju upp mycket, men tur att ni bor så högt.
    Kram från Mor och Bengt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du, det är massor av vatten. Såg just bilder på TV inifrån stan. Vatten överallt. Just nu är det uppehåll i regnandet och har varit sedan i eftermiddags. Vi håller tummarna att det inte kommer så mycket i natt, men prognosen pekar på mer regn. Vi hade nog kunnat ta oss till skolan men vi har ingen bil idag och det känns lite vanskligt att ge sig ut i taxi. Jobbigt om man fastnar med barnen.

      Radera