onsdag 21 mars 2012

Singapore

Jag är nog den enda som har bott i Sydostasien i fyra år utan att ha varit i Singapore.....Förutom en natt 2006, en mellanlandning på vår bröllopsresa. Fast det var ju före vi var bosatta här och då såg jag bara hotellet och restaurangen, men det var väldigt trevligt. I alla fall, nu har vi varit där dagtid också:). I söndags morse åkte vi dit, och hem igen måndag kväll. Anledningen var att vi äntligen skulle få våra visum. Man måste ut ur landet och få dem via Indonesiens ambassad i ett annat land. Vi checkade in på hotellet vid Clarke Quay vid kl 12 och slösade ingen tid, utan for direkt ut till Singapore Zoo. Vi tänkte att det skulle vara lite kul på resan också inte bara visumfix. Zoo var jättefint och välordnat i sann Singaporeanda. Barnen är fortfarande för små för att orka med att titta på precis allt, vilket passade oss bra eftersom vi varit uppe sedan fem på morgonen.
Tillbaks till hotellet,  lämna passen för att få visumen, och ner i restaurangen för en god buffet. Vinflaskorna kostade från 500SEK och uppåt, så vi tyckte att vi hoppade över vinet denna kväll. Men, vi blev erbjudna en flaska alldeles gratis, och vem kan då tacka nej ;). Det visade sig att om man INTE hade medlemskort hos Novotel så fick man en flaska vid första besöket, om man hade medlemskap fick man "bara" rabatt. Trevligt koncept måste jag säga!

Dagen efter flanerade vi längs vattnet och tittade de färgglada byggnaderna vid Clarke Quay. Lite slöande på hotellet och leverans av våra pass, nu med visum i, sedan var det dags att åka tillbaka till Jakarta. Vi var inte hemma förrän vid halv tolv på kvällen, så igår fick Sofia vara hemma från skolan för hon var väldigt trött på morgonen.



Marcus och Sofia pustar ut  på Zoo
Vithandad Gibbon

Tjejerna och elefanter som gör något suspekt i bakgrunden ;)


Clarke Quay







6 kommentarer:

  1. Singapore verkar väldigt intressant.
    Vad skönt att det fixat sig med visumen, då dröjer det kanske inte så länge tills ni får edra personliga prylar.
    Det blir ju nyhetens behag. Speciellt för barnen, när det gäller leksakerna.
    Ha det så gott. Glöm inte vår tradition med `tranedagen. Det är natten mellan den 23:e och 24:e, som man hänger upp strumpan vid sängen.
    Kram från mormor Trana.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jahaja, tranedagen glömde jag ju.....Vi får väl ta det nästa år

      Radera
  2. Hej Lottie!
    Det är helt underbart att följa din blogg. Eftersom jag själv besökt Asien flera gånger och numera bott här i snart ett år, är det så kul att läsa dina kommentarer och jämföra och känna igen så mycket av det du skriver. Filippinerna har ganska mycket gemensamt med både Malaysia och Indonesien. Det är nästan så att jag själv blir sugen på att starta upp en blogg.
    Ha det gott och fortsätt skriv.
    Hälsningar
    Christer Harvigsson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du följer bloggen! Kan tänka mig att det finns många likheter med Filippinerna. Jag tycker du ska börja skriva, det är befriande att få skriva av sig emellanåt:)

      Radera
  3. Hejsan Lottie, nu har jag hittat hit också. Ska bli kul att följa er i favvolandet Indonesien! Hoppas att allt är bra, och guuud vad barnen växer. Ni kommer knappt hinna andas förrän de är tonåringar, så passa på att njuta! Massor med kramar från ett idag väldigt blandat Stockholm med sol, regn, och åter sol.

    SvaraRadera
  4. Hej Eva! Vad kul att höra från dig! Visst ja, kommer ihåg att du är indonesienfantast du också;) Fast det är rätt så mycket mer utmanande att bo här än att turista kan jag väl konstatera. Men vi trivs bra, hur som helst känns det ju lite som hemma för oss. Hör av dig om ni har vägarna förbi :)

    SvaraRadera