tisdag 27 mars 2012

Ledighet, visum och demonstrationer

Helgen som gick var långhelg med ledigt på fredagen. Indonesien firade den Balinesiska högtiden Nyepi, Day of Silence, vilken är en hinduisk högtid vars ritualer främst uppmärksammas på Bali, fast resten av landet har också ledigt. Vi hade väl inget särskilt planerat men såg nog fram emot att göra någon utflykt. Men, men....Marcus och barnen var jätteförkylda så vi var mest hemma och tog det lugnt. Fast vi har inte legat på latsidan hela tiden, helgens projekt kan ni se på bilderna.


Mitt mer modesta husbidrag,
notera att
Sofia ändå skrivit Pappa..... 
Marcus och Sofias
slottstornskapelse
(fast jag har gjort flaggan;)

I fredags fick vi reda på att vi skulle till immigrationsmyndigheten på måndagen för att fixa med våra uppehållstillstånd. Iväg med ungarna på morgonen, det tog nog en timme i morgonrusningen. Tur att barnen är lite lagom medgörliga på morgonkvisten och inte har något emot att sitta och såsa i bilen. Väl framme tog en "utlänningaagent" emot oss och ledde oss till ett rum där vi var och en blev fotograferade och vi vuxna fick våra fingeravtryck scannade. Uppehållstillstånden kommer på fredag och vi trodde ju att vi då skulle kunna låta Asian Tigers (flyttfirman) skeppa vårt bohag från KL. Men icke, det krävs även ett arbetstillstånd, som kommer om 2,5 vecka....Jag har lust att bara skrika rakt ut, jag saknar mina saker :(.

I dag fick Sofia vara hemma från skolan. Igår kväll fick vi meddelande från Scanias sekreterare här att det skulle vara omfattande demonstrationer i stan. Vi sökte upp så mycket info som möjligt på nätet och det visade sig att det skulle vara protester mot en planerad höjning av bränslepriset. Regeringen skulle gruppera 22 000 poliser och militärer för att upprätthålla säkerheten och vissa tidningar skrev att det skulle vara över 100 000 demonstranter. Nu håller vi ju till söder om centrum, det mesta demonstrerandet brukar hålla till mitt i stan, men vi blev lite oroliga att trafiken skulle bli helt överjävlig och att jag skulle sitta fast när det var dags att hämta Fian. Demonstrationer med så pass mycket folk kan ju också spåra ur, det är bra att hålla i huvudet att ordet [löpa] amok kommer från indonesiskan...... Så det kändes bäst att låta Sofia vara hemma. Det visade sig sedan att det inte var så mycket folk i alla fall, endast ett par tusen.

Så vi har bara varit hemma idag och lekt med Barbiedockorna Maureena, Belle, Barbie, Kevin och Kem (jo, med m på slutet, han heter så enligt Sofia). De stackarna har badat, hoppat bungy från nya tornet, varit sjuka och döda (!). Lovisa får absolut inte vara med, Sofia vill helst stänga dörren om oss och låta Lovisa vara utanför. Men vi försöker hitta lite andra leksaker till Lovisa så hon inte "stör" Sofias Barbielek. Inte helt enkelt alla gånger, Lovisa vill gärna demolera.....det är tydligen kul, och alltid med sitt ljuvaste leende efteråt. De är för kära våra underbara ungar! En stor puss och kram till dem för att de fixar vår för tillfället lätt röriga tillvaro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar