torsdag 5 april 2012

Veckan som gick (väldigt fort)

Idag är de skärtorsdag och vi har målat ägg hela morgonen. I morgon får vi besök av en kollega till Marcus, han ska bo här över helgen så Sofia får låna ut sitt rum några dagar. Fast hon tycker det är bättre om mamma sover hos henne så får pappa och Stefan dela säng.......Vi får väl se vad han säger om det...;)

Det har varit några riktigt ordentliga oväder senaste veckan. Åska och regn så att man knappt sett ut genom fönstret. Sofia konstaterade att "Man måste vara försiktig när man går ut för man kan få blixten rakt in i örat." Hugaligen. Mestadels har det förstås varit uppehåll och varmt. Ja, ni får ursäkta detta väderinlägg, men jag är ju svensk. Jag mår dåligt om jag inte får prata väder.......

Vi blev i helgen medbjudna till ISCI (International Sports Club of Indonesia) av några nyfunna vänner. Det var väldigt mysigt. Tydligen en av de få klubbarna här i stan som inte är inriktade på golf(=svindyrt). Däremot kan man ägna sig åt andra typer av sporter som simning, badminton, tennis osv. Vi har förstås möjlighet till alla dessa aktiviteter i huset där vi bor, men det är skönt att ta sig iväg hemifrån ibland, så vi blir nog medlemmar där. Ett stort plus för min kära fridykande make är att poolen är fyra meter djup. Då kan han åtminstone dyka någon meter neråt. Sofia lekte med kompisen Alice hur länge som helst i poolen, och fick också kläm på att flyta och ta sig framåt utan att sätta foten i botten.

Vi har också firat Marcus som fyllde år häromdagen. Tårta och paket med barnen och en middag på tu man hand blev det. Middagen avnjöts på restaurang Lyon på Mandarin Oriental hotell inne i stan. Gott och trevligt!

Sofia är ledig från skolan denna veckan. Vi har tagit det ganska så lugnt, Sofia har varit trött och igår fick hon feber och hosta. Fast idag är hon feberfri och pigg igen. Tanken är att vi ska åka till en utomhuslekplats i eftermiddag som har det slagkraftiga namnet "The Playground". Förmodar att det då är den enda utomhuslekplatsen att räkna med i stan, eller? Vi får väl se.

Jag stod igår på sovrumsbalkongen och tittade ut över stan, och längtar tills jag ska ge mig ut med kameran. Motiv finns det säkert gott om!

GLAD PÅSK till er alla!


 
Utsikt från sovrummet

Byggjobbare. Pålitliga bräder....
Området nedanför


Oväder i antågande

Tårta åt Marcus

Vin åt mamma
En drink i baren, det var så mörkt att
det krävdes läslampa till drinkmenyn

Lockis

Lovisa härmar syrran

1 kommentar:

  1. Kul att följa er! Härlig utsikt! Susanne ligger inte långt efter. Det är härligt att se allting lite grand från ovan.
    Kram från Höör där snön nyss smält bort. Det kom ett nytt lager på påskafton.

    SvaraRadera