lördag 9 juni 2012

Nationaldagsvecka

Häromdagen så var jag och Sofia på The Playground tillsammans med hennes bästa klasskompis och hennes mamma och lillasyster (också en Sofia endast 3 månader. Söt!) Det var kul att vara där, Sofia och Sarah-Maria lekte jättebra och vi mammor fick oss en pratstund. Kati är från Guatemala och är väldigt trevlig. Synd att denna mysiga eftermiddag skulle sluta med en tvåtimmars bilfärd hem....Det var SÅ mycket trafik, och chauffören (jag fick skjuts av Katis chaffis) hittade inte riktigt visade det sig. Grrrr. Han sa från början att han hittade:( Nåja, hem kom vi ju.

Sofia och Sarah Maria mumsar glass

 I söndags så var vi här nere med Gitte och Claus och deras grabbar. Vi hade medhavd middag som vi åt tillsammans vid poolen. En rolig tradition jag hoppas vi kan fortsätta med. Sofia var hängig och inte jätte leksugen. Hon fick faktiskt stanna hemma från skolan en dag och gå till doktorn eftersom jag tyckte hon var väldigt trött och energilös, och hon klagade för lite magont. Doktorn tyckte inte det verkade vara någon fara, utan tyckte bara att vi skulle komma tillbaka om det inte blev bättre på några dagar. Men det blev det ju, och i helgen har hon varit piggelin.

Nationaldagen firades här i Jakarta minsann. Ambassaden hade anordnat en tillställning på hotell Shangri-La, och det var mycket trevligt. Ett gäng filharmoniker från ett universitet här i Jakarta spelade spelmansmusik och det var även lite dans kring midsommarstången. Där var väldigt mycket folk, många indoneser. Detta är ju ett tillfälle för Sverige och svenska företag att visa upp sig och mingla lite. En god buffet var också uppdukad, köerna blev lååååånga men det var väl värt väntan. Gott med sill och lax. Vi träffade både gamla och nya bekantskaper. Sofia skulle egentligen varit med och sjungit och dansat kring midsommarstången, men eftersom hon var hängig och firandet var sent på kvällen bestämde vi oss för att hon fick vara hemma hos barnvakten.

Spelmansmusiker och ambassadörsparet

Blommor i håret ska man ju ha
I torsdags hade jag och Lovisa picknick nere vid lekplatsen när Sofia var i skolan. Härligt att sitta på gräset och mumsa kaka och dricka saft, (kaffe för mig). På eftermiddagen var det dags för den skandinaviska lekgruppen. Jag skulle vara värdinna denna gång. Det var ingen stor uppslutning denna gång men kul ändå.
Picknick i det gröna
Idag återupptog vi en gammal familjetradition från KL, ut på Chicken rice lunch. Så enkel maträtt , men ändå så god! Ungarna älskar det.

2 kommentarer:

  1. Så fina ni är allihop, särskilt mamma.
    Det verkar vara lite försmak av midsommarfirandet.
    Kram Mor(mor)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kändes riktigt midsommaraktigt :)

      Radera